Week 6

 

Maandag 3-1-2000

 

Vandaag gaan we duiken in Jervis Bay een natuur reservaat waar ook Jacqeu Costeau heeft gedoken op een van zijn expedities. Ook hier kunnen we weer Weedy Seadragons tegen komen en misschien ook grote snappers en een kleine kans op haaien.

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

Om 7:15 moeten we bij de duikwinkel zijn. Om 8:00 uur vertrekt de boot en na een half uur zijn we op de plek van bestemming, het is een rif dat een de zijkant van een eilend in de ingang van de baai ligt (kunnen jullie het nog volgen) het is zo’n 14 meter diep onder de boot en het diepste stuk is +/- 30 meter. We gaan als eerste de diepte in om naar een zeewier veld te gaan waar we de beste kans hebben om Weedy Seadragons tegen te komen. Ook dit zijn weer 2 schitterende duiken waar we veel in zien. o.a. Weedy Seadragons, diverse Port Jackson sharks enz.

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

prettyphotoprettyphoto

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

Morgen vertrekken we weer, richting Melbourne want vanaf daar vlieg ik weer terug over een paar dagen.
Ik wil nog lang niet terug!

prettyphotoprettyphotoprettyphoto

Camping: ?
Plaats: Sydney
Kosten: AUD 0

 

Dinsdag 4-1-2000

 

Vandaag moeten we weer een lang stuk rijden om op tijd in Melbourne te zijn. Na ruim 400 km komen we aan in Cooma, hier doen we wat boodschappen en is het weer tijd voor een plas/rook en wandel pauze na 1,5 uur rijden we verder naar Jindabyne in de Snowy Mountains.

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

Iets verder op in een klein dorpje in Sawpit Creek staan we nu op een cameerplaats op zo’n 1600 meter hoogte, hier is het erg koud kan ik jullie vertellen. Na de bbq ga ik douchen en als ik terug kom staan er allemaal mensen met zaklampen de bomen in te schijnen en met stukken appel in de hand. Wat blijkt……………………….er zitten allemaal Possems in de bomen en op de grond en die komen gewoon uit je hand eten, natuurlijk kan ik het ook niet laten om het te proberen en na 4 of 5 x is het eindelijk gelukt om een foto te maken (ze zijn ze snel en brutaal dat je niet eens de tijd hebt om het toestel scherp te zetten) nu nog hopen dat de foto is gelukt.

prettyphoto

Camping: ?
Plaats: Sawpit Creek
Prijs: AUD ?

 

Woensdag 5-1-2000

 

Vandaag blijven we hier ook nog en gaan we een wandeling maken.In een klein beekje van nauwelijks 2 meter breed zitten allemaal kleine forelletjes en ik kan het dan ook niet laten om er de hele tijd langs op te struinen. Rond 11:00 uur gaan we met de camper hoger de bergen in om de wandelng te maken, we moeten over een riviertje heen en dan tegen best steile heliningen op lopen, na een goed half uur lopen ziet Laura het niet meer zitten en ik ga de sleutel van de camper halen, de andere blijken echter al een heel stuk verder te zijn en na zo’n 15 minuten ben ik weer terug. Even denk ik er aan om de andere nog achterna te gaan, maar dan haal ik ze pas in als we aan het einde zijn en daar heb ik niet zo’n zin in en dus loop ik met laura terug naar de camper. Pas na 1 uur en 20 minuen zijn de andere weer terug en na een kopje koffie is iedereen weer boven jan. Terug op de campeerplaats gaan we na een poosje beginnen aan het eten, weer bbq-en wat een rot leven toch *grin*. Als het donker word komen de possems weer te vor schijn en doen zich te goed aan de stukken appel die ik er neer heb gegooit en aan de andere dingen die ze krijgen van de mensen op de camping.

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

Camping: ?
Plaats: Sawpit Creek
Kosten: AUD ?

 

Donderdag 6-1-2000 Lake Entrance

 

We zijn om 8:00 vertrokken, we hebben er 6 uur over gedaan om naar Lake Entrance te komen incl. plas en eet pauzes. Zo gezellig onder weg, overal even rond kijken, benen strekken, in het zonnetje in parkjes liggen.
Ook met zijn 6en in de camper is erg gezellig .
Ik kan mooi mijn verslag bij werken en af en toe even weg dutten.
Sandra heeft de muziek hard en is aan het mee blèren, en zit de hete tijd bij te kleppen met Nancy en Laura.
Iedere keer ligt er wel iemand te slapen.

prettyphotoprettyphotoprettyphoto

Om 14:30 kwamen we in Lake Entrance aan, het zonnetje scheen dus iedereen meteen de hort op.
Nans en Sandra hebben maar meteen een camping voor morgen avond in Melbourne geboekt, want ook morgen zijn we zeker 5 tot 6 uur onder weg. Op deze camping aan het water in het centrum hadden we de laatste plaats te pakken, weer geluk. Jeetje wat is het weer mooi hier.
Metin en ik gaan weer meteen vissen, Roy en Laura zijn gaan wandelen en Nans en Sandra moesten weer wat klusjes doen, sowieso een internet cafe op gaan zoeken, we hadden al 5 dagen niet kunnen mailen.
Heel gezellig klein stadje, we hoopte nog op een nacht duik, maar er wordt niet gedoken hier. Wel wordt hier intensief gevist. Maar de jongens waren al snel terug, want de zee was te wild.
Om bij het strand te komen moet je over een lange smalle brug het water over, en een stukje over een landtong (soort schier eiland). En dit loopt nog 90 mile door.
Ook hier weer prachtige witte stranden. Ik probeer het steeds te omschrijven maar dat is erg moeilijk. Het is overal gewoon zo vreselijk mooi!

Sandra heeft wat voor Metin gekocht, hij weet niet dat wij aan zijn verjaardag hebben gedacht, Nans ging op zoek naar een fles Champagne. Ze heeft een maglight voor ‘m gekocht en een kaartje.
Voor de avond heeft ze een leuk Mexicaans restaurant geboekt, want anders is toch weer alles vol.
Meet zat buiten bij de camper, had niets in de gaten, iedereen werd versierd met slingers en we hadden nog toeters van het Millennium……. champagne mee.
Zingend, toeterend stapten we met z’n 5en de camper uit. Hij was met de buren aan het kletsen, we waren aan het giechelen en foto’s aan het maken in de camper, maar hij had niets door. Zelf had hij niet aan zijn verjaardag gedacht.
Hij was verbaasd verrast, dat was erg leuk.

prettyphotoprettyphotoprettyphoto

Ook bij de Mexicaan was het gezellig en heel lekker.
Voor we naar bed gingen nog even bij de camper buiten koffie gedronken, Laura was haar spullen bij elkaar aan het zoeken want morgen gaat ze ons verlaten. Ze vliegt terug van Perth over 3 weken, en heeft de omgeving van Melbourne al gezien.

Camping: ?
Plaats: Lake Entrance
Kosten: AUD

 

Donderdag 7-1-2000 Melbourne

 

Laura moest om 11:15 bij de bushalte zijn, daar hebben we haar afgezet, snel boodschappen gedaan en nu zijn we op weg naar Melbourne.
Toen waren er nog maar vijf………………

prettyphoto

Nans en Sandra zitten/liggen achterin, ik lig te slapen, en bul en Meet zitten voorin.
Toen we bij Lake Entrance weg reden, zijn we even gestopt bij een uitkijk, Prachtig!!!
Je keek over het stadje en het schiereiland uit, stelletje japanners, stoppen, foto’s maken en weer verder.
We zijn een mooi plekje aan het zoeken om even te stoppen en te eten.

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

prettyphoto

We kwamen om 18:30 in Melbourne aan, de zon scheen nog dus ik moest even het zwembad in.
Na een lange douche is San voor het eten gaan zorgen. Snel met zijn 2en naar de supermarkt om een lekker toetje te kopen, en wat dozen op te halen, want morgen moeten ze de camper om gaan wisselen voor een kleinere.
Rond 15:00 moet ik op het vliegveld zijn.
We zijn net klaar met inpakken, wat een troep hebben we meegenomen.
Ik heb de camper snel met de Franse slag schoongemaakt.
We hebben allemaal veel te veel troep meegenomen, het lijkt wel of er een hele inboel in mijn koffer zit!
Hengels, duikspullen, 6 kilo CD’s, 100 kilo boeken en een berg kleren.
O, en niet te vergeten een koffer vol met foto’s en folders.
Roy, Meet en Nancy zitten nog buiten, ik ga slapen.

Diner: Kalfvlees in soja saus, bloemkool en gekookte aardappels.


Camping: Ashley Gardens Hiliday Village
Plaats: Melbourne
Kosten: AUD 39

 

{jgototop}{/jgototop}